Feketéné: Selyembe szőtt világ kiállítás megnyitóm képei |
2018-06-24 12:25:38 |
Feketéné Lendvay Katalin parapszichológus, spirituális selyemfestő művész írja: "Selyembe szőtt világ" kiállítás megnyitóm képei Szeretettel osztom meg a "Selyembe szőtt világ" kiállítás megnyítóm képeit. Csodálatos estét töltöttünk együtt. A balatonfüredi Művész kávézó teljesen megtelt. Ezúton szeretném még egyszer megköszönni Mindenkinek a megtisztelő jelenlétet, é... |
Minden egyes selyem készül valakinek.... |
2018-04-15 12:34:03 |
Feketéné Lendvay Katalin parapszichológus, selyemfestő írja honlapján: Minden egyes selyem készül valakinek..... Különleges ajándék azoknak, akik kivételes helyet foglalnak el a szívünkben. Válogass a népi motí... |
Glutén mentes (pudingporos) kuglóf / Lenka kuglóf |
2017-11-29 12:15:37 |
Három pudingos, liszt mentes "Lenka-kuglóf" :) Az eredeti recept Lenkától van, én egy kicsit átvariáltam, de így is egy rendkívül finom, könnyű, puha tésztájú, látványos kuglóf lett a végeredmény, köszönet érte :) 3 tojássárgáját, 5 evőkanál (1,25 dl) kristálycukrot, 1 dl étolajat, 2 csomag (a nagyobb, 40 grammos) vaníliás pudingport, 5 gramm (1/3 csomag) sütőport (a nagyobb... |
Gyors túrós-meggyes sütemény |
2017-05-22 19:16:26 |
Hozzávalók: --- A kakaós tésztához: 4 egész tojás 22 dkg kristálycukor 130 ml olaj 100 ml langyos víz 34 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaó --- A túrós réteghez: 50 dkg túró 2 egész tojás 1 csomag pudingpor (én banánosat tettem, nagyon paszolt a kakaós tésztához, de lehet vaníliás is) 1 csomag vaníliáscukor 13 dkg porcukor magozott meggy (nálam fagya... |
Fügelekvár |
2017-02-09 10:54:04 |
Hozzávalók: 10 db érett füge (60 dkg volt) 30 dkg 2:1 befőzőcukor fél citrom leve 1-2 evőkanál rum (ízlés szerint). A fügét megmostam, konyharuhával szárazra töröltem. A "szárát" levágtam, majd apró kockákra vágtam. Hozzákevertem a befőzőcukrot, és letakarva betettem a hűtőbe 2 órára, hogy levet engedjen. Azután feltettem főni, kb 5 perc után botmixerrel pépesítettem, vissz... |
Málnás csatni almával |
2017-02-09 10:51:51 |
Hozzávalók: 1 hagyma 1 nagyobb alma savanykás alma(15 dkg már tisztán mérve) 30 dkg málna 8 dkg barnacukor 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál balzsamecet 1 evőkanál almaecet kevés reszelt gyömbér (kb. 3 g) ízlés szerint csili (én egy kicsi szárítottat tettem) csipetnyi garam masala (elhagyható) só (kb. 1/4 - 1/2 mokkáskanál) csipetnyi kardamom mustármag (1/4 mokkáskanál, m... |
Banánkenyér |
2017-02-09 10:50:15 |
Hozzávalók: --- 6 dl simaliszt 1,5 teáskanál sütőpor 3/4 teáskanál szódabikarbóna 1 mokkáskanál só 1/4 teáskanál őrölt fahéj csipetnyi őrölt szerecsendió csipetnyi őrölt kardamom --- 2 egész tojás 3 dl kristálycukor 180 ml olaj 3 evőkanál joghurt (görög) 1 teáskanál vaníliaaroma 3 db jó érett banán + ízlés szerint lehet hozzáadni vágott diót, csokicseppet, mazsol... |
Paradicsomlekvár |
2017-02-09 10:48:48 |
Hozzávalók: 1,2 kg paradicsom 33 dkg kristálycukor (legközelebb megpróbálok csak 25 dkg-ot tenni) 60 ml almaecet fél lime leve (3 evőkanál) 4 duci gerezd fokhagyma lereszelve 1 teáskanál só 1 csapott teáskanál őrölt füstölt pirospaprika 5 g friss gyömbér lereszelve 1 db kicsi száraz csilipaprika összetörve (vagy ízlés szerint lehet többet is) csipet őrölt római kömény... |
Mákos-szilvás csiga (MEGGYESEN !) |
2017-02-09 10:44:04 |
Hozzávalók: --- A tésztához: 20 dkg főtt krumpli (én előző este főztem meg héjában sós vízben) 30 dkg simaliszt fél csomag sütőpor 6 dkg porcukor 1 csomag vaníliáscukor 10 dkg félzsíros túró 80 ml tej 80 ml olaj --- Töltelék: 20 dkg darált mák 10 dkg kristálycukor 15 dkg félzsíros túró 1 tojás sárgája 100 ml tej kevés reszelt citromhéj + kb. 30-35 dkg szilva... |
Gyömbérszörp |
2017-02-09 10:30:42 |
Hozzávalók: 30 dkg megtisztított gyömbér 55 dkg kristálycukor 6 dl víz 1 nagyobb citrom héja (csak a sárga rész-zöldséghámozóval vékonyan levágva) és a leve 1 mokkáskanál citromsav A megtisztított gyömbért karikákra vágtam. A vizet melegedni tettem, majd hozzáadtam a cukrot és kevergetve hagytam felolvadni és felforrni, ekkor hozzáadtam a karikákra vágott gyömbért is, a... |
|